1. sep. 2008

Harrfestival

Fikk åtte meter harr...


LYKKELIGE VINNERE: Årets lykkelige vinnere av årets Harrfestival , Vera Larsen, Hemsedal og Robert Haugseth, Elv erum sammen med utmarkskonsulent Tor Taraldsrud . Ytterst til venstre Anbjør Svenkerud, formann i Glomma Fiskeforening. $BYLINE_ON$ Foto: Sigbjørn Kristiansen$BYLINE_OFF$


Robert Haugseth, som fikk til sammen 26 harr, nådde en total lengde med sin fangst på 824 centimeter. Dette ga 850 poeng og seier i fluefiskekonkuransen. Det var Martin Berglund fra Sarpsborg som fikk flest fisk med en total fangst på 28 fisker, men fiskemengden viste at den totale lengden for Berglunds del skilte 215 centmeter i hans disfavør.
Vera Larsen hadde til sammen 20 fisker da det hele var over. Dette var en samlet fangst som ble målt til 497 centimeter. Ingen kunne vise til et slikt resultat i dameklassen. 400 poeng skilte vinneren fra Nina Kortvedt, Drammen, som endte opp med en annenplass.
Det var 14 deltakere i fluefiskekonkuransen i år.



Bare lengde
Det er nye regler ved at hver fisk som tas blir målt og ikke veid. Hver fisk blir satt ut i elva igjen etter at lengden er registrert. I fluefiskerkonkuransen fisker to og to sammen. Dette er et opplegg for at de to som er sammen skal måle lengden på fisken til hverandre.
Nytt av året var også at det ble foretatt loddtrekning av hvem som skulle fiske sammen. Opplegget ble tema for flere av deltakerne og enkelte følte at noe ble tatt vekk ved at de ikke kunne være sammen med kameraten under fiskingen.
Det er flere av deltakerne som tilhører team og som gjerne vil følge hverandre og oppleve spenningen sammen.



Åpen klasse
Det var Nina Haugen fra Eidsvoll som med sin fangst på 12 fisker som til sammen veide 3835 kilo ga fiskeren 50 poeng og klasseseier i åpen klasse damer Herreklassen ble vunnet av Ivar Haugen også fra Eidsvoll som sto med 11 harr og som viste en totalvekt på 3139 gram. Fangstresultatet ga ham 42 poeng
I den åpne klassen gis det også ett poeng pr. fisk og ett poeng pr. 100 gram. Gjedde som blir fisket gir andre poengverdier med ett poeng for pr. 350 gram gjedde. I klassen som er åpen, fiskes det på strekningen mellom Sundflobrua og Stai bru. Av de 31 startende var det 15 som fikk til sammen 73 fisker, alle harr bortsett fra ei gjedde.
Juniorklassen vant Emilie Saxerud, Sandefjord som fikk fire harr, dette ga 888 gram og 12 poeng.



Savner oppslutning
– Jeg ønsker at vi hadde en større innsats til dette arrangementet fra fiskeforeningens side, sier Anbjør Svenkerud, formann i Glomma Fiskeforening.
– Jeg lover imidlertid at vi skal ta en gjennomgang av årets festival og ser gjerne at vi kan få innspill med forslag for hva vi kan gjøre bedre og legge forholdene til rette for å kunne trekke flere deltakere hit i årene framover. Sikkert er det at festival blir det neste høst. Kan vi utvikle dette videre skal vi være glade for det.
I år er det fine fiskeforhold i elva, været er tilpasset fisket og attpåtil står kraftstasjonen i Rendalen som fører til en økt vannføring på konkuranse-sterkningen vår, sier Svenkerud.
Oddvar Grønlien, som representerte Norges Jeger- og fiskerforbund Hedmark under festivalen, sier at arrangementet er brukbart, men ser ikke bort ifra at årets arrangement ble lagt til en dag med andre arrangement som er med i konkuransen om å trekke til seg deltakere og publikum.


Kilde: Østleningen