28. feb. 2008

Båtførerprøven i det blå




Kursarrangører tror ikke det blir obligatorisk båtførerprøve fra 1. juni i år. Myndighetene somler med å få på plass forskriftene.
Ole Henrik Nissen-Lie
Publisert: 28.feb 2008 kl.09:00
Sist oppdatert: 28.feb 2008 kl.08:36


I fjor opplyste myndighetene at det ville bli innført obligatorisk båtførerprøve i Norge fra 1. Juni i år. Det ble anslått at mer enn 400.000 nordmenn måtte på skolebenken. Forskriftene skulle vært på plass fra nyttår. De er ennå ikke på plass og kursarrangører mener nå det er for kort til å gjennomføre planene om obligatorisk prøve før sommeren i år.

– Jeg tror ikke det praktisk mulig å få på plass obligatorisk prøve før sommeren, sier Ivar Tronsmo i det nettbaserte båtførerkurset livredd.no.
Det er politikerne som somler. Sjøfartsdirektoratet har avsluttet sitt arbeid med de nye forskriftene og de ligger nå fortsatt til behandling i NHD (Nærings- og Handelsdepartementet). Båtliv får intet annet svar fra NHD enn at saken ligger til behandling, og at det foreløpig er uvisst når forskriftene blir vedtatt.

Heller ikke i Sjøfartsdirektoratet vil man kommentere framdriften i denne saken, men kilder i direktoratet sier at det blir vanskelig å presse gjennom en så omfattende opplæring av så mange mennesker på så kort tid.

I forslaget fra Sjøfartsdirektoratet skal alle som fører båt over ti meter eller med motor over 200 hk ha båtførerbevis fra 1. Juni i år. Direktoratet har også foreslått visse endringer i pensumet, slik at navigasjonsdelen og kjennskap til staker og merking blir mer avgjørende enn før for om man består prøven.

To milliarder
Ifølge Arbeidsutvalget for obligatorisk båtførerprøve må hele 420.000 nordmenn ta prøven de neste tre årene. Men flere kilder Båtliv har snakket med sier altså at det nå spøker for gjennomføring etter planen. Det er dårlig tid for å bygge ut et apparat for kursing og eksamener fram til sommeren, mener de.

Innføring av obligatorisk båtførerbevis er anslått å koste to milliarder kroner første året, og deretter ca. 100 millioner kroner årlig. Bransjeorganisasjonen Norboat mener dette er dårlig samfunnsøkonomi.

27. feb. 2008

Snekkerboden


Stig Roar driver å lager seg nye planerboard mens han venter på sesongstart på Storsjøen.

24. feb. 2008

Sola varmer

Fint i sola nå gitt. Hilsen Chili

22. feb. 2008

Da er alt klart til fuglelek


Far rapporterer og sender ett bilde.
Da er teltet oppe til den årlige fugleleken i april/mai

16. feb. 2008

Fiskeanlegget i Rendalen





Her yngler det i rogn og fisk. Fisken skal settes ut i Storsjøen.

Får håpe på å få noen av dem på kroken da dem blir store om noen år.

Is fiske

Var en liten tur på glomma i dag for å lure noen sik. Den eneste som ble lurt var meg sjøl. Ikke en fisk å se.

15. feb. 2008

Ikke lenge igjen nå












Litt mimre bilder fra storsjøen legger jeg ut mens jeg sitter å venter på att fiskesesongen skal starte igjen på Storsjøen.



10. feb. 2008

Is fiske

Da er is fiske på glomma i full gang. Det ble 48 harr på Tom Erik og kameraten hans i dag. Fin fangst det på noen få timer.

9. feb. 2008

Grundset Marka

Her er det mye snø enda.

4. feb. 2008

Hmm virker det her tro.

Blir artig å prøve litt nytt til våren.

1. feb. 2008

Thailand Phuket

Siste dag på stranden før hjemreise. 36 grader i skyggen. Har hatt en fantastisk tur. Bare å komme seg hjem å bestille ny tur neste år. Ps skal bli godt med hjemmelaget pizza på lørdags kvelden.